Æblemuffins

af Helge Vang Andersen

Post image for Æblemuffins
Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 8.0/10 (3 vurderinger afgivet)

Det er langt de fleste, der i ny og næ indtager en enkelt lille syndig muffin og går rundt med lidt dårlig samvittighed. Det er der bestemt ingen grund til, for her har du opskriften på grove æblemuffins, der både smager himmelsk og er lette at lave. Det er bare med at komme i gang. Det behøver nemlig ikke at være kedeligt eller intetsigende at være sund.

Anbefalet videoopskrift:



 

    Ingredienser

    • 175g let kogt havregryn
    • 500g yoghurt naturel
    • 2 æg
    • 2,5 dl. revet, skrællet æble (2 store æbler)
    • 0,5 dl. rapsolie
    • Frø fra en 1/2 vaniljebønne
    • 220g grahamsmel
    • 150g brun farin
    • 4 tsk. bagepulver
    • 2 tsk. stødt kanel
    • 1 tsk. natron
    • ½ tsk. mordet muskatnød
    • ½ tsk. salt
    • 150g tørrede abrikoser eller tranebær i stykker

    Fremgangsmåde

    1. Bland havregryn og yoghurt i en skål og lad stå i 5-10 minutter
    2. Bland revet æble, æg, olie og vanilje i en anden skål
    3. Tilsæt yoghurtblandingen og rør godt
    4. Hæld mel, sukker, bagepulver, natron og krydderier i en stor skål
    5. Tilsæt yoghurtblandingen og abrikos/tranebær
    6. Bland let, før dejen fordeles i 24 små/12 store muffinforme
    7. Bages i ovnen ved 190 grader i 30 minutter


    Æblemuffins, 8.0 out of 10 based on 3 ratings

    { 2 kommentarer… læs dem nedenfor eller tilføj en }

    Karina Rasmussen november 1, 2015 kl. 10:54

    Der står 4 tsk. bagepulver og så senere igen 1 tsk. bagepulver …. er den ene tsk. natron ??

    Svar

    Helge Vang Andersen november 1, 2015 kl. 12:06

    Tak for at gøre os opmærksom på dette. Der skulle selvfølgelig stå 1 tsk. natron 🙂

    Svar

    Skriv en kommentar