Det her er opskriften på meget lækre godbidder, der er lavet med udgangspunkt i den udsøgte kombination af banan, karamel og nødder, der tilfredsstiller både børn og voksne. Der er ingen tvivl om, at denne opskrift er anbefalelsesværdig, og er man bare en smule interesseret i bagværk og desserter, bør man helt klar begive sig i kast med denne opskrift på 12 velsmagende muffins.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
- 100g. smeltet smør, usaltet
- 2-3 overmodne bananer
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 150g mel (sigtet)
- 100g sukker
- 70-80g valnødder, mandler eller lignende
- 1 tsk. kanel
- 1/4 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron
Karamel:
- 100g sukker
- 2-3 spsk. fløde
- 1-2 spsk. smør
Fremgangsmåde
- Karamellen skal køle lidt før brug, så man starter med at smelte 100g sukker i en gryde over medium / lav varme
- Lad det så, indtil næsten alt sukkeret er smeltet og er begyndt at brune
- Rør godt
- Når alt sukkeret er opløst, og karamellen er gyldent, tilsættes fløde¨
- Omrøring med piskeris
- Herefter tilsættes smør
- Sluk for varmen og sæt gryden til side
- Karamellen skal være så tynd, at du kan hælde det ud af gryden
- Når temperaturen falder, vil du hurtigt se, hvis det er for tykt
- Så er du bare nødt til at varme det op, indtil det smelter , og herefter må man så tilføje mere smør og fløde
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Smelt smør i en gryde
- Mens smørret smelter, sætter du nødder på en bageplade og bager dem i 8-10 minutter
- Lad dem køle af, inden du hugger dem groft.
- Hæld de tørre ingredienser én skål
- Knus bananer med fingrene og læg dem i den anden
- Mos dem herefter med en gaffel, indtil du har en klæbrig blanding
- Tilsæt smør
- Benyt håndmixer, når æg og vaniljeekstrakt tilsættes
- Dejen skal være luftig
- Tilsæt de tørre ingredienser og bland godt
- Fyld forme 2/3 fuld
- Hæld karamel i formene og drys evt. med lidt groft hakkede nødder
- Bages ved 180 grader i ca. 20 minutter
- De bør være gylden, før du tager dem ud
Bananmuffins med karamel,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }