Bananmuffins med karamel

af Helge Vang Andersen

Post image for Bananmuffins med karamel
Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 8.3/10 (3 vurderinger afgivet)

Det her er opskriften på meget lækre godbidder, der er lavet med udgangspunkt i den udsøgte kombination af banan, karamel og nødder, der tilfredsstiller både børn og voksne. Der er ingen tvivl om, at denne opskrift er anbefalelsesværdig, og er man bare en smule interesseret i bagværk og desserter, bør man helt klar begive sig i kast med denne opskrift på 12 velsmagende muffins.

Anbefalet videoopskrift:



 

    Ingredienser

    • 100g. smeltet smør, usaltet
    • 2-3 overmodne bananer
    • 2 æg
    • 1 tsk. vaniljeekstrakt
    • 150g mel (sigtet)
    • 100g sukker
    • 70-80g valnødder, mandler eller lignende
    • 1 tsk. kanel
    • 1/4 tsk. salt
    • 1 tsk. bagepulver
    • 1/2 tsk. natron

    Karamel:

    • 100g sukker
    • 2-3 spsk. fløde
    • 1-2 spsk. smør

    Fremgangsmåde

    1. Karamellen skal køle lidt før brug, så man starter med at smelte 100g sukker i en gryde over medium / lav varme
    2. Lad det så, indtil næsten alt sukkeret er smeltet og er begyndt at brune
    3. Rør godt
    4. Når alt sukkeret er opløst, og karamellen er gyldent, tilsættes fløde¨
    5. Omrøring med piskeris
    6. Herefter tilsættes smør
    7. Sluk for varmen og sæt gryden til side
    8. Karamellen skal være så tynd, at du kan hælde det ud af gryden
    9. Når temperaturen falder, vil du hurtigt se, hvis det er for tykt
    10. Så er du bare nødt til at varme det op, indtil det smelter , og herefter må man så tilføje mere smør og fløde
    11. Forvarm ovnen til 180 grader
    12. Smelt smør i en gryde
    13. Mens smørret smelter, sætter du nødder på en bageplade og bager dem i 8-10 minutter
    14. Lad dem køle af, inden du hugger dem groft.
    15. Hæld de tørre ingredienser én skål
    16. Knus bananer med fingrene og læg dem i den anden
    17. Mos dem herefter med en gaffel, indtil du har en klæbrig blanding
    18. Tilsæt smør
    19. Benyt håndmixer, når æg og vaniljeekstrakt tilsættes
    20. Dejen skal være luftig
    21. Tilsæt de tørre ingredienser og bland godt
    22. Fyld forme 2/3 fuld
    23. Hæld karamel i formene og drys evt. med lidt groft hakkede nødder
    24. Bages ved 180 grader i ca. 20 minutter
    25. De bør være gylden, før du tager dem ud


    Bananmuffins med karamel, 8.3 out of 10 based on 3 ratings

    { 0 kommentarer… tilføj en nu }

    Skriv en kommentar