Bananmuffins med chokolade

Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 8.2/10 (13 vurderinger afgivet)

Der findes mange forskellige måder at lave bananmuffins på. En af dem er at lave bananmuffins med chokolade, som de fleste af os jo kan lide. Denne opskrift er forholdsvis nem at have med at gøre, og den passer perfekt til næsten alle slags anledninger – et sikkert hit hos de fleste kagehungrende mennesker.

Anbefalet videoopskrift:



 

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 100 gram sukker
  • Ca. 2-3 stk. æg
  • 200 gram hvedemel
  • 1½ teske bagepulver
  • 2 stk. bananer
  • 100 gram hakket chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre smør og sukker, og put derefter et æg i ad gangen.
  2. Put derefter mosede bananer og hakket chokolade i blandingen.
  3. Bland derefter hvedemel med ca. 1½ tsk. bagepulver ned i den samlede blanding.
  4. Form derefter dejen i muffinsforme, og bag dem ved ca. 200 grader i ca. 20 min.


Glutenfri chokolademuffins

Det kan til tider være et helvede at være glutenintolerant, men der findes heldigvis råd for dem, der er allergiske over for den hyppigt anvendte gluten. Her er opskriften på glutenfri chokolademuffins, der i samspil med rødbeder, er et lækkert og velsmagende bud på en rigtig god opskrift, hvor gluten undlades. Opskriften er på cirka 16 muffins.

Anbefalet videoopskrift:



 

Ingredienser

  • Omkring 1,5 dl. kogte og mosede rødbeder
  • 6 dadler uden sten
  • 3 spsk. honning (eller lidt mere)
  • 3/4 dl. rørsukker
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 dl. usødet kakaopulver
  • 3 æg
  • 1 dl. glutenfri havregryn
  • 1,5 ml. jyttemel
  • 2 dl. olie – gerne uden smag
  • 75-100g mørk chokolade – 70%

Fremgangsmåde

  1. Kog eller bag rødbederne møre, før de skrælles og moses med en blender
  2. Hæld alle ingredienser i blenderen og lad den køre, indtil alt er blandet godt
  3. Tilsæt grofthakket chokolade og rør forsigtigt
  4. Fyld muffinformere 2/3
  5. De bages på 180 grader i 10-12 minutter

Muffins til dig, der ikke kan tåle æg

Disse muffins kan helt klart anbefales hvis du er så uheldig ikke at kunne tåle æg. De er nemlig lavet med æg erstatningsmiddelet No Egg (kan købes her). De er sprøde, søde og velafbalancerede, hvad angår smag og konsistens. Denne opskrift er til 6-8 lækre muffins.

Anbefalet videoopskrift:



 

Ingredienser

  • 1 dl neutral olie, såsom rapsolie
  • 1 dl melis
  • 2 tsk. No Egg + 4 spsk. vand (du kan bruge 2 æg istedet)
  • 2 spsk. mørk sirup
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 dl mel
  • 25g mælkechokolade
  • Krokant

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 190 grader, og gør 6-8 muffinforme klar
  2. Bland sukker, olie, vand og sirup med hånden, indtil massen er glat
  3. Bland mel, NoEgg og bagepulver i en skål
  4. Rør forsigtigt dette ind i den våde dej
  5. Hak krokanten i ret små stykker og bland dem i dejen
  6. Omkring 3/4 af formene skal fyldes med dej
  7. Derefter sættes de midt i ovnen i cirka 20-25 minutter, indtil de er pænt gyldne
  8. Imens hakkes mælkechokoladen – små flager
  9. Straks, når muffinene tages ud af ovnen, drysses flagerne over dem, så de smelter

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://mitt-stora-koksaventyr.blogspot.se/2010/05/sega-kolamuffins-m-krokant.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.

Chokolademuffins med amaretto

Der er for få glæder i livet, så det giver ingen mening at gå rundt og have dårlig samvittighed. Tværtimod. “I don’t believe in guilty pleasures, I think the only thing that anyone should ever only feel guilty about is not taking pleasure.” Opskriften er til 6-8 store muffins.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 1/4 dl kakao
  • 125g vegetabilsk smør
  • 2 1/2 dl sukker
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 4 spsk. vand (kan erstattes med 2 æg)
  • 1 1/2 dl sojamælk (kan erstattes med almindelige mælk)
  • 2 spsk. Amaretto
  • Hakkede mandler til pynt

Fyld:

  • 150 gram mandelmasse
  • 4 spsk. Amaretto

Fremgangsmåde

  1. Smør og sukker piskes til en luftig masse
  2. Alle tørre ingredienser blandes for sig
  3. Rør æggene i smørblandingen
  4. Tilføj plantedrik og den tørre melblanding sammen med Amaretton – hurtigt
  5. Læg én spiseskefuld dej i muffinformene, og herefter tilføjes lidt fyld (det er blevet blandet godt sammen), hvorefter formerne fyldes helt med muffinsdej
  6. Bages i 25 minutter ved 175 grader

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://lebaland.blogspot.se/2011/12/muffins-med-choklad-och-amaretto.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.

Amerikanske muffins med ribs og chokolade

Det kommer til os alle engang i mellem, det der med at have lyst til noget læk-kert, noget lidt eksklusivt og noget, der på mange måder er lidt ud over det sædvanlige. Med denne opskrift på 7-8 muffins kan du for alvor forkæle dig selv.

Ingredienser

  • 4 dl. mel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. havsalt medium
  • 2 dl sukker
  • 1 æg
  • 3 dl mælk
  • 100 g smeltet margarine eller smør (kan erstattes med 1 ml rapsolie)
  • 100 g mørk chokolade, hakket
  • 2 dl ribs blandet med 1 spsk. melis

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Bland alle tørre ingredienser og den hakkede chokolade.
  3. Pisk æg, mælk, margarine eller olie.
  4. Tilsæt de tørre ingredienser og bland så hurtigt som muligt.
  5. Hæld dejen i muffinformene. Omkring 3/4 af formen fyldes.
  6. Bages i cirka 20 minutter.

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://fikaerica.blogspot.se/2011/08/amerikanska-muffins-med-vinbar-choklad.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.

Børnemuffins

Her er en opskrift på festlige muffins, der er perfekte til en børnefødselsdag, men også går an på en farverig mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag. Opskriften er til 12 store muffins.

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 2 dl sukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • ½ dl fløde
  • 4 1/2 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 moste bananer

Glasur:

  • 75g blødt smør
  • 2 spsk. kakao
  • 2 spsk. varmt vand
  • 3-3½ dl flormelis

+ farvestrålende slik fx M&Ms

Fremgangsmåde

  1. Bland smør og sukker
  2. Tilsæt herefter æggene – et ad gang
  3. Tilføj de resterende ingredienser og fordel dejen i store muffinsforme (fyld dem kun halvt)
  4. Bages ved 175 grader i cirka 20 minutter

Glasur:

  1. Bland chokoladepulver med det varme vand og tilsæ smør og flormelis, indtil massen er glat
  2. Hæld glasuren udover de afkølede muffins
  3. Pynt med farvestrålende slik

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://sotasaker.com/barnkalasmuffins/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.

Chokolade muffins med appelsinkrokant

Appelsin og chokolade passer bare helt perfekt sammen. Så hvorfor ikke sætte dem sammen i en muffinsopskrift? Det har vi gjort her med et helt igennem fantastisk resultat. Du får cirka 12 muffins ud af denne opskrift.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 ½ dl sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50 smør
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 ½ dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakao
  • 100g chokolade med appelsinkrokant

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker, indtil massen er hvid og meget “fluffy”
  2. Smelt smørret, tilsæt creme fraiche og bland det i med æggemassen
  3. Bland mel, bagepulver og kakao og vend det forsigtigt ind i dejen
  4. Smelt chokoladen i et vandbad og hæld den i dejen og rør rundt
  5. Fordel dejen i 12 muffinsforme
  6. Bag den i midten af ​​ovnen i ca 15 minutter ved 175 grader

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://anjasmat.matprat.no/2011/10/27/grove-amerikanske-pannekaker/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.

Snickers muffins

Hvis du er til Snickers og peanuts, så er denne opskrift ikke til at komme udenom. Du kan evt. udelade “karamel glasuren” – det er stadigvæk en fantastisk muffinsopskrift! Du får 12 muffins ud af denne opskrift

Ingredienser

  • 100 g mørk madlavningschokolade
  • 170 g smør
  • 3 dl sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl mel
  • 2 Snickers chokoladebare
  • 12 stk flødekarameller
  • 1 spsk fløde
  • En håndfuld saltede peanuts

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Del snickers-barene i 12 stykker og læg dem i fryseren i 15 minutter
  3. Smelt smørret og hæld chokoladen skæret i mindre stykker i smørret
  4. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet og hæld derefter op i en skål
  5. Tilsæt sukker og rør godt
  6. Tilsæt vanillesukker og æg og rør godt igen
  7. Tilsæt mel lidt ad gangen og rør godt imellem
  8. Hæld dejen i muffinsforme cirka 3/4 fulde
  9. Tage snickers chokoladen ud fra ryseren og skub et stykke ned i hver muffin
  10. Bages dem midten i ​​ovnen i ca. 15 minutter
  11. Tag dem ud af ovnen og sæt dem på en rist til de er helt afkølet
  12. Læg karamellerne i en lille skål og hæld fløden over
  13. Sæt skålen i mikrobølgeovnen indtil karamellerne er smeltet og blev flydende (rør rundt et par gange undervejs)
  14. Når karamellerne er blandet helt sammen med fløden tilsæt peanuts og hæld blandingen over de bagte muffins

Chokolade muffins med After Eight

Kan du også godt lide pebermynte smagen ved After Eight? Hvorfor ikke lave nogle muffins med den smag? I denne opskrift skal du lægge én After Eight i hver muffin og resultatet er selvfølgelig fantastisk! Du får cirka 12 stk. ud af denne opskrift.

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 1,5 dl sukker
  • 3 æg
  • 1,5 dl hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1/2 dl kakao
  • 12 stk. After Eight

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 180 grader
  2. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt sammen med smørret i et vandbad
  3. Tag skålen op af vandbadet når al chokoladen og smørret er smeltet
  4. Tilsæt æggene og pisk godt
  5. Tilsæt sukker og pisk godt igen
  6. Bland mel, kakao og bagepulver sammen i en anden skål og hæld det sammen med de våde ingredienser
  7. Bland godt
  8. Sæt 12 muffinsforme på en bageplade
  9. Hæld cirka én spsk dej i hver form
  10. Læg en After Eight ovenpå
  11. Og afslut igen med én spsk dej, så After Eight’en bliver lukket inde
  12. Sæt dem i ovnen på midterste rille og bag dem i cirka 20 minutter

Chokolade cheesecake muffins

Bare navnet siger det hele – hvad kunne være bedre end chokolade muffins og cheesecake sammen? Disse muffins smager virkelig godt!

Ingredienser

  • 3,5 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • 125 gram smør
  • 2,5 dl sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1,5 dl mælk
  • 1,3 dl kakao
  • 150 gram 70% mørk chokolade

Cheesecake ingredienser

  • 300 g philadelphia ost
  • 1 æg
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 dl sukker

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at tænde ovnen på 175 grader
  2. Derefter går du igang med chokoladedelen
  3. Start med at piske smør og sukker sammen og tilsæt derefter ét æg ad gangen og pisk godt mellem hver
  4. I en anden skål bland alle de tørre ingredienser mel, bagepulver, bagepulver, salt og kakao sammen
  5. Hæld mælk og vanillesukker i smørblandingen
  6. Hæld nu de tørre ingredienser over i smørblandingen og bland godt rundt indtil du har en jævn og luftig dej
  7. Hak chokoladen i passende størrelser og hæld dem i dejen og rør rundt
  8. Sæt chokoladedejen i køleskabet, mens du gør det cheesecake-delen klar
  9. Have philadelpia osten i en blender og kørt på medium hastighed, indtil den bliver bløde,
  10. Tilsæt nu æg, sukker og vanillesukker og rør videre indtil du har en jævn masse
  11. Sæt nu cirka 20 muffins forme i en muffinsbakke eller på en bageplade og fyld dem med cirka 3/4 chokoladedej og fyld den sidste 1/4 med cheesecake. Du kan prøve at eksperimentere med forholdet mellem de to og om cheesecaken kun skal være foroven eller om chokoladen og cheesecaken skal ligge side om side
  12. Sæt de fyldte muffins midt i ovnen og bag i cirka 20 minutter