Simpel opskrift på bananmuffins

Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 8.4/10 (7 vurderinger afgivet)

Elsker du bananmuffins? Så er du kommet til den bedste side på nettet med flest opskrifter og varianter indenfor bananmuffins. Denne opskrift er nok den mest simple og nemme opskrift på at lave bananmuffins derhjemme. Disse bananmuffins kan bruges i en masse forskellige sammenhænge fx børnefødselsdag eller bare til en hygge søndag derhjemme.

Anbefalet videoopskrift:



 

Ingredienser

  • 3 bananer
  • 150 gr. sukker
  • 1 æg
  • 1 stk. vanillesukker
  • 50 gr. smør
  • 2 tsk. bagepulver
  • 200 gr. hvedemel
  • Flormelis

Fremgangsmåde

  1. Start med at mose de pillede bananer, og put sukker og vanillesukker sammen med de mosede bananer
  2. Tilsæt smeltet smør
  3. Bland dernæst mel med bagepulver og rør det i dejen
  4. Tilsæt ægget
  5. Fordel til sidst dejen i muffinsforme, og bag det ved 200 grader i ca. 20 minutter
  6. Til sidst kan der lægges flormelis over ved servering, såfremt det ønskes


Bananmuffins med nødder

Prøv en alternativ måde at lave bananmuffins på ved at tilføje nødder. Ved at tilføje nødder får du en ekstra smag og variation.

Anbefalet videoopskrift:



 

Ingredienser

  • 100 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 200 g usaltede cashewnødder
  • 2 modne bananer
  • 2 æg
  • 2 tsk. kanel
  • 1 knsp. salt
  • 75 g rosiner
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme alle nødder og gerne(med sesamfrø undtaget) i en blender, og lad det køre til det er hakket
  2. Tilsæt dernæst resten af ingredienserne, og lad det køre sammen til en fast dej
  3. Hæld derefter dejen i muffinsforme, og bag det ved 200 grader i ca. 20 minutter
  4. Husk at tjekke om de er gennembagte inden de tages ud af ovnen

Bananmuffins med kanel

En af de mere specielle opskrifter med bananmuffins er bananmuffins blandet med kaneldrys. Kanelet giver disse muffins en ekstra tilføjelse til den allerede dejlige smag af bananmuffins.

Anbefalet videoopskrift:



 

Ingredienser

  • 350 g mel
  • 1 ½ bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 2 stk. stødt kanel
  • 160 sukker
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 æg
  • 1½ dl vand
  • 70 g smør
  • 3 store bananer

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte ovnen på 175 grader
  2. Kom alle de tørre ingredienser i en skål, og pisk dem sammen med en elpisker
  3. Kom derefter vand, æg og yoghurt i en skål eller kande, og pisk det sammen med en gaffel
  4. Hæld dernæst blandingen i melblandingen og pisk dejen sammen med elpiskeren
  5. Smelt smørret og pisk også det i
  6. Mos bananerne med en gaffel og pisk også dem i
  7. Hæld derefter dejen i en muffinform
  8. Bland derefter et par skefulde sukker med lidt kanel, og drys det over i de formede muffins
  9. Sæt dernæst det hele i ovnen og lad det bage i ca. 30 minutter

Bananmuffins med chokolade

Der findes mange forskellige måder at lave bananmuffins på. En af dem er at lave bananmuffins med chokolade, som de fleste af os jo kan lide. Denne opskrift er forholdsvis nem at have med at gøre, og den passer perfekt til næsten alle slags anledninger – et sikkert hit hos de fleste kagehungrende mennesker.

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 100 gram sukker
  • Ca. 2-3 stk. æg
  • 200 gram hvedemel
  • 1½ teske bagepulver
  • 2 stk. bananer
  • 100 gram hakket chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre smør og sukker, og put derefter et æg i ad gangen.
  2. Put derefter mosede bananer og hakket chokolade i blandingen.
  3. Bland derefter hvedemel med ca. 1½ tsk. bagepulver ned i den samlede blanding.
  4. Form derefter dejen i muffinsforme, og bag dem ved ca. 200 grader i ca. 20 min.

Muffins med pære

Hvem siger, at muffins kun skal være bagt på sukker og smør? Det er i hvert tilfælde ikke det, som denne opskrift foreslår. Her er nemlig opskriften på muffins med den dejlige og let tilgængelige frugt, pæren. Den søde pæresmag gør sig ualmindeligt godt i disse udsøgte muffins, og opskriften her kan helt klart anbefales. Følges opskriften, får man 18 muffins.

Ingredienser

  • 300g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 150g sukker
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. ingefær
  • 100g margarine
  • 1 dl. kvark
  • 3/4 dl. mælk
  • 2 æg
  • 2 pærer

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  3. Bland smeltet margarine, kvark, mælk og æg
  4. Skræl pærerne og skær dem i tern
  5. Tilføj pærerne til den våde blanding
  6. Tilsæt den våde blanding til den tørre
  7. Fyld muffinformene 3/4 op
  8. Bages ved 200 grader midt i ovnen i cirka 20 minutter

Muffins uden æg

Der er ikke noget værre, end når man har glemt én sølle ingrediens og derfor er forhindret i at bage, stege, koge eller bare tilberede sin mad. Tilsvarende slemt er det, når man mangler æg og derfor ikke kan blande en lækker dej og bage et par super lækre muffins, når den lille sult rammer. Men tag det helt roligt, der er råd at hente, for her finder du en opskrift på muffins uden æg – den mest drilske og hyppigst manglende af alle ingredienser. Opskriften er på 36 muffins.

Ingredienser

  • 10 dl. mel
  • 6 dl. sukker
  • 5 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 4.5 dl. mælk
  • 300g smeltet smør

Fremgangsmåde

  1. Bland alle tørre ingredienser i en skål
  2. Bland mælk og muligvis aroma – hvis man ønsker muffins med smag
  3. Tilføj det afkølede, smeltede smør
  4. Fyld muffinformene – 2/3
  5. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter
  6. Lad de dejlige muffins køle af

Tiramisu muffins

Den helt klassiske dessert Tiramusi findes nu også som muffins. Der er ingen tvivl om, at lige netop denne dessert holder på en vis originalitet, og det er faktisk lykkedes at bevare Tiramisuens velkendte velsmag i disse muffins, hvilket gør denne opskrift særdeles bemærkelsesværdig. Er man glad for Tiramisu – og det er man højst sandsynligt – bliver man ikke skuffet!

Ingredienser

  • 80g smør (usaltet)
  • 280g brun farin
  • 240g mel
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 spsk. bagepulver
  • 2 æg (stort)
  • 2,4 dl. mælk
  • 1/2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 190 grader
  2. Bland smør, sukker, mel, salt, vaniljesukker og bagepulver ved lav hastighed, indtil dejen bliver “grynet”
  3. Bland de våde ingredienser for sig (æg, mælk)
  4. Tilføj 3/4 af de både ingredienser til melblandingen
  5. Tilsæt derefter resten af mælkeblandingen, så dejen bliver glat og jævn
  6. Fordel i 12 forme
  7. Bages ved 190 grader i 18-20 minutter

Citronmuffins

En muffin kan være tilbøjelig til at blive en anelse drøj, og derfor har mange forsøgt sig med opskrifter på muffins, der er lidt friskere. Denne opskrift er resultatet af et meget vellykket forsøg på lige netop dette. Følger du opskriften, 12-16 store og meget velsmagende muffins, hvis lethed gør dem sommerligt udsøgte. Disse muffins kan helt klart anbefales.

Ingredienser

  • 240g mel
  • 300g sukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. citronskal
  • 80g usaltet smør (stuetemperatur)
  • 2,5 dl. mælk
  • 2 æg

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 170 grader
  2. Hæld mel, sukker, bagepulver, citronskal og smør i en foodprocessor eller el-mixer, og bland det hele på lav hastighed, indtil dejen får en sandet konsistens
  3. Tilsæt mælken gradvist og blend
  4. Tilsæt æg og pisk forsigtigt, indtil dejen er glat
  5. Fyld muffinformene – 2/3
  6. Bages i ovnen i 20-25 minutter

Bananmuffins med cornflakes

En muffin er en helt klassisk kage – også kendt under navnet cupcake – og den har eksisteret i en længere årrække. Mange har forsøgt at forbedre den populære kage, og det er da lykkedes at optimere konceptet, hvad angår mangfoldighed. Der findes millioner, hvis ikke milliarder, forskellige udgaver, og her er en af dem. En lækker bananmuffins med cornflakes. Opskriften er til 6-7 store eller 15 små muffins.

Ingredienser

  • 5 dl. cornflakes
  • 3/4 dl. mælk
  • 0,5 ml. madolie
  • 1 æg
  • 2 store bananer
  • 100g brun sukker
  • 1 spsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. muskatnød
  • 3 dl. mel

Fremgangsmåde

  1. Put cornflakes i en skål og hæld mælk og olie over
  2. Lad det stå i 5 minutter
  3. Tilføj de let æg og moste bananer (brug stavblender)
  4. Tilsæt farin, bagepulver, krydderier og til sidst melet
  5. Fyld formere – 3/4
  6. Bages på en rist midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter

Gulerodsmuffins

Muffins behøver ikke nødvendigvis være udelukkende smør og sukker. Det her er opskriften på meget lækre muffins med gulerod, der efter bagning bliver til udsøgte små godbidder, der kan nydes efter et dejligt måltid eller som et let, men særdeles velsmagende, mellemmåltid. Desuden er opskriften nem at gå til, så det handler bare om at komme i gang så hurtigt som muligt.

Ingredienser

Muffins:

  • 4 æg
  • 3 dl. sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. vanilje ekstrakt
  • 3 dl. mel
  • 1,5 ml. olie
  • 5 ml. revet gulerod

Glasur:

  • 200g flødeost
  • 75g smør
  • 250g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt æg og sukker i en skål
  2. Pisk indtil luftig
  3. Rør i olien
  4. Bland de tørre ingredienser
  5. Tilsæt de tørre ingredienser til æggemassen
  6. Til sidst tilsættes revne gulerødder
  7. Hæld dejen i formene – 3/4
  8. Bages på en rist midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter
  9. Pisk alle ingredienserne til glasur – uden klumper
  10. Pynt muffins med glasur