Chokolade muffins med dobbelt chokolade

af Helge Vang Andersen

Post image for Chokolade muffins med dobbelt chokolade
Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 7.0/10 (2 vurderinger afgivet)

Chokolade, Chokolade, og mere chokolade. Disse muffins er virkelig for chokoladeelskeren! De er faktisk nærmest brownieagtige og nydes bedst med et glas koldt mælk, men passer også rigtig godt sammen med en kop god te. Du kan sætte prikken over i’et ved at hælde hakkede nødder, såsom hasselnødder, pekannødder eller valnødder ovenpå. Opskriften er på 12 muffins, men hvis du vil, kan du vælge kun at lave 6 stk. – så får du nogle gigantiske muffins :-)

Anbefalet videoopskrift:



 

    Ingredienser

    • 85 g chokolade, mindst 70%
    • 225 g melis
    • 115 g usaltet smør, blødgjort
    • 2 æg
    • 120 ml creme fraiche
    • 120 ml mælk
    • 200 g hvedemel
    • 3/4 tsk natron
    • 1 tsk bagepulver
    • 1/2 tsk salt
    • 350 g chokoladeknapper
    • 100 g chokoladeknapper til pynt

    Fremgangsmåde

    1. Forvarm ovnen til 190 grader
    2. Smelt chokoladen (70%) i en mikrobølgeovn eller i et vandbad indtil den er “glat”. Stil den til side
    3. Bland melis og smør sammen (evt. ved hjælp af en håndmixer)
    4. Pisk derefter æg ind i blanding og tilsæt derefter creme fraiche og mælk og fortsæt med at blande indtil det er én masse. Stil til side
    5. Rør i en anden skål mel, bagepulver og salt sammen. Hæld mel blandingen i smør blanding og rør sammen i hånden
    6. Hæld derefter den smeltet chokolade i, og derefter chokoladeknapperne.
    7. Sæt 12 muffinsforme på en bradepande (normal størrelse – hvis du vil have gigantmuffins, så benyt kun 6 forme)
    8. Fyld hver muffinsform omkring tre fjerdedele med dej, og hvis det ønskes drys nogle chokoladeknapper over toppen af dejen og evt. pekannødder, valnødder eller hasselnødder.
    9. Bage dem i cirka 20 minutter for normal størrelse muffins eller 25 minutter for gigant muffins, eller indtil en tandstikker indsat i midten af en muffin kommer ren ud
    10. Afkøl de nybagte muffins på en rist og spis dem umiddelbart bagefter :-)


    Chokolade muffins med dobbelt chokolade, 7.0 out of 10 based on 2 ratings

    { 0 kommentarer… tilføj en nu }

    Skriv en kommentar