Der er ikke noget værre, end når man har glemt én sølle ingrediens og derfor er forhindret i at bage, stege, koge eller bare tilberede sin mad. Tilsvarende slemt er det, når man mangler æg og derfor ikke kan blande en lækker dej og bage et par super lækre muffins, når den lille sult rammer. Men tag det helt roligt, der er råd at hente, for her finder du en opskrift på muffins uden æg – den mest drilske og hyppigst manglende af alle ingredienser. Opskriften er på 36 muffins.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
- 10 dl. mel
- 6 dl. sukker
- 5 tsk. bagepulver
- 3 tsk. vaniljesukker
- 4.5 dl. mælk
- 300g smeltet smør
Fremgangsmåde
- Bland alle tørre ingredienser i en skål
- Bland mælk og muligvis aroma – hvis man ønsker muffins med smag
- Tilføj det afkølede, smeltede smør
- Fyld muffinformene – 2/3
- Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter
- Lad de dejlige muffins køle af
Muffins uden æg,
Antal muffins afhænger jo helt af størrelsen på dem. Jeg lavede 1/2 portion og fik 13 stk. De er ret lækre -- tak for en god opskrift 🙂
PS. Jeg tilføjede i øvrigt lidt rabarber-jordbær-kompot. og gav dem 18 minutter istedet -- det afhænger af ens ovn tror jeg.
Jeg bagte dem til børnene i den SFO jeg arbejder i, og fik cirka 50 små muffins ud af en portion.
Desuden puttede jeg pærer, appelsinsaft, kardemomme og kanel i -- så det blev en god gang julemuffins.
Kan klar anbefales!
Rigtig god “Grundopskrift”
Lavede en halv portion, delte den i 2.
I den ene halvdel puttede jeg 1 tsk kanel og et lille finthakket æble i.
I den anden 3 tsk kakao og en lille håndfuld grovhakket hasselnødder.
Det blev til 20 lækre muffins..
(Overvejede at dele dejen yderligere, så jeg også kunne lave kokosmuffins og nogenmed grofthakket chokolade, men det må blive næste gang! Opskriften er i hvert fald gemt :o) )
mmmmmmm muffinsne er gode