Muffins uden æg

af Helge Vang Andersen

Post image for Muffins uden æg
Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 7.2/10 (11 vurderinger afgivet)

Der er ikke noget værre, end når man har glemt én sølle ingrediens og derfor er forhindret i at bage, stege, koge eller bare tilberede sin mad. Tilsvarende slemt er det, når man mangler æg og derfor ikke kan blande en lækker dej og bage et par super lækre muffins, når den lille sult rammer. Men tag det helt roligt, der er råd at hente, for her finder du en opskrift på muffins uden æg – den mest drilske og hyppigst manglende af alle ingredienser. Opskriften er på 36 muffins.

Anbefalet videoopskrift:



 

    Ingredienser

    • 10 dl. mel
    • 6 dl. sukker
    • 5 tsk. bagepulver
    • 3 tsk. vaniljesukker
    • 4.5 dl. mælk
    • 300g smeltet smør

    Fremgangsmåde

    1. Bland alle tørre ingredienser i en skål
    2. Bland mælk og muligvis aroma – hvis man ønsker muffins med smag
    3. Tilføj det afkølede, smeltede smør
    4. Fyld muffinformene – 2/3
    5. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter
    6. Lad de dejlige muffins køle af


    Muffins uden æg, 7.2 out of 10 based on 11 ratings

    { 4 kommentarer… læs dem nedenfor eller tilføj en }

    Stine Brix Pedersen februar 17, 2016 kl. 09:38

    Antal muffins afhænger jo helt af størrelsen på dem. Jeg lavede 1/2 portion og fik 13 stk. De er ret lækre – tak for en god opskrift 🙂
    PS. Jeg tilføjede i øvrigt lidt rabarber-jordbær-kompot. og gav dem 18 minutter istedet – det afhænger af ens ovn tror jeg.

    Svar

    Rikke november 30, 2016 kl. 11:21

    Jeg bagte dem til børnene i den SFO jeg arbejder i, og fik cirka 50 små muffins ud af en portion.
    Desuden puttede jeg pærer, appelsinsaft, kardemomme og kanel i – så det blev en god gang julemuffins.
    Kan klar anbefales!

    Svar

    Linda marts 10, 2017 kl. 12:52

    Rigtig god “Grundopskrift”
    Lavede en halv portion, delte den i 2.
    I den ene halvdel puttede jeg 1 tsk kanel og et lille finthakket æble i.
    I den anden 3 tsk kakao og en lille håndfuld grovhakket hasselnødder.
    Det blev til 20 lækre muffins..
    (Overvejede at dele dejen yderligere, så jeg også kunne lave kokosmuffins og nogenmed grofthakket chokolade, men det må blive næste gang! Opskriften er i hvert fald gemt :o) )

    Svar

    nickie oktober 7, 2017 kl. 12:49

    mmmmmmm muffinsne er gode

    Svar

    Skriv en kommentar