Hvis der er noget, der går godt i spæn, så er det æble og kanel. Derfor er disse muffins den perfekte opskrift få en herlig smagsoplevelse. Opskriften er til 12 muffins.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Muffindej:
- 3 ½ dl mel
- 1 ½ tsk. bagepulver
- 125 gram smør, blødgjort
- 1 3/4 dl sukker
- 2 æg
- 1 1/4dl. mælk
- 2 tsk. vanilje
- 2 æbler
Kanelfyld:
- 1 1/4 dl mel
- 3/4 dl sukker
- 60g smeltet smør
- 2 spsk. kanel
Drys:
- 100g smør, blødgjort
- 0,6 dl sukker
- 3 dl mel
Fremgangsmåde
Kanelfyld:
- Bland alle ingredienser og sæt til side
Drys:
- Bland ingredienser og efterlad i køleskabet i et stykke tid
Muffindej:
- Bland alle tørre ingredienser i en skål
- Pisk smør og sukker luftigt i en anden med en elektrisk mixer og tilsæt æg, et ad gangen
- Bland mælken og de tørre ingredienser i æggemassen
- Skræl og del æblerne i fire stykker, der passer til formene
- Fyld formene halvt op med muffin dej og drys kanelfyldet over dejen
- Læg æble i de halvfyldte forme
- Fyld formene med muffindej næsten til randen
- Drys med drys, som du ønsker, og derefter bag dem derefter 25-30 minutter ved 175 grader
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://matpafotbollsvagen.blogspot.se/2011/08/appel-och-kanel-muffins-med-strossel.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Æble- og kanelmuffins med drys,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }