Det kan til tider være et helvede at være glutenintolerant, men der findes heldigvis råd for dem, der er allergiske over for den hyppigt anvendte gluten. Her er opskriften på glutenfri chokolademuffins, der i samspil med rødbeder, er et lækkert og velsmagende bud på en rigtig god opskrift, hvor gluten undlades. Opskriften er på cirka 16 muffins.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
- Omkring 1,5 dl. kogte og mosede rødbeder
- 6 dadler uden sten
- 3 spsk. honning (eller lidt mere)
- 3/4 dl. rørsukker
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1 dl. usødet kakaopulver
- 3 æg
- 1 dl. glutenfri havregryn
- 1,5 ml. jyttemel
- 2 dl. olie – gerne uden smag
- 75-100g mørk chokolade – 70%
Fremgangsmåde
- Kog eller bag rødbederne møre, før de skrælles og moses med en blender
- Hæld alle ingredienser i blenderen og lad den køre, indtil alt er blandet godt
- Tilsæt grofthakket chokolade og rør forsigtigt
- Fyld muffinformere 2/3
- De bages på 180 grader i 10-12 minutter
Glutenfri chokolademuffins,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }