Disse muffins kan helt klart anbefales hvis du er så uheldig ikke at kunne tåle æg. De er nemlig lavet med æg erstatningsmiddelet No Egg (kan købes her). De er sprøde, søde og velafbalancerede, hvad angår smag og konsistens. Denne opskrift er til 6-8 lækre muffins.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
- 1 dl neutral olie, såsom rapsolie
- 1 dl melis
- 2 tsk. No Egg + 4 spsk. vand (du kan bruge 2 æg istedet)
- 2 spsk. mørk sirup
- 1 tsk. bagepulver
- 1,5 dl mel
- 25g mælkechokolade
- Krokant
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 190 grader, og gør 6-8 muffinforme klar
- Bland sukker, olie, vand og sirup med hånden, indtil massen er glat
- Bland mel, NoEgg og bagepulver i en skål
- Rør forsigtigt dette ind i den våde dej
- Hak krokanten i ret små stykker og bland dem i dejen
- Omkring 3/4 af formene skal fyldes med dej
- Derefter sættes de midt i ovnen i cirka 20-25 minutter, indtil de er pænt gyldne
- Imens hakkes mælkechokoladen – små flager
- Straks, når muffinene tages ud af ovnen, drysses flagerne over dem, så de smelter
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://mitt-stora-koksaventyr.blogspot.se/2010/05/sega-kolamuffins-m-krokant.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }