Det er langt de fleste, der i ny og næ indtager en enkelt lille syndig muffin og går rundt med lidt dårlig samvittighed. Det er der bestemt ingen grund til, for her har du opskriften på grove æblemuffins, der både smager himmelsk og er lette at lave. Det er bare med at komme i gang. Det behøver nemlig ikke at være kedeligt eller intetsigende at være sund.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
- 175g let kogt havregryn
- 500g yoghurt naturel
- 2 æg
- 2,5 dl. revet, skrællet æble (2 store æbler)
- 0,5 dl. rapsolie
- Frø fra en 1/2 vaniljebønne
- 220g grahamsmel
- 150g brun farin
- 4 tsk. bagepulver
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. natron
- ½ tsk. mordet muskatnød
- ½ tsk. salt
- 150g tørrede abrikoser eller tranebær i stykker
Fremgangsmåde
- Bland havregryn og yoghurt i en skål og lad stå i 5-10 minutter
- Bland revet æble, æg, olie og vanilje i en anden skål
- Tilsæt yoghurtblandingen og rør godt
- Hæld mel, sukker, bagepulver, natron og krydderier i en stor skål
- Tilsæt yoghurtblandingen og abrikos/tranebær
- Bland let, før dejen fordeles i 24 små/12 store muffinforme
- Bages i ovnen ved 190 grader i 30 minutter
Æblemuffins,
{ 2 kommentarer… læs dem nedenfor eller tilføj en }
Der står 4 tsk. bagepulver og så senere igen 1 tsk. bagepulver …. er den ene tsk. natron ??
Tak for at gøre os opmærksom på dette. Der skulle selvfølgelig stå 1 tsk. natron 🙂